četvrtak, 30. listopada 2014.

Lojalni i neustrašivi: Ovo su najbolji psi čuvari

Lojalni i neustrašivi: Ovo su najbolji psi čuvari

Ako niste ljubitelji nežnih i malih pasa koji samo žele da se maze i pronađu mesto u vašem krilu za sebe, nego tražite i neustrašivog i vernog psa čuvara, razmislite o nekoj od ovih pasmina...

1. Nemački ovčar Vrlo cenjeni kao policijski, vojni i ostali radni psi, nemački ovčari su vrlo zaštitnički raspoloženi i prema svom ljudskom čoporu. Prvobitno uzgajani za čuvanje ovaca, ovi su se psi pokazali kao vrlo inteligentni, odani i zaštitnički raspoloženi. 
2. Rotvajler 
Od samog pogleda na ovog mišičavog, snažnog i moćnog psa provalnici će pobeći glavom bez obzira. Vrlo je lojalan porodici i sumnjičav prema nepoznatim ljudima dok ih propisno ne upozna. 
3. Doberman 

Izuzetno inteligentan, snažan i atletski građen, doberman ima fantastične predispozicije za dobrog čuvara. Međutim, treba imati na umu da se smatra i jednom od najopasnijih pasmina. 

4. Bulmastif 

Cenjena pasmina nastala ukrštanjem buldoga i mastifa, impozantne pojave, koja će uplašiti svakog nepozvanog gosta. Velik je i snažan i bez problema će oboriti provalnika i zadržati ga dok ne dođe pomoć. 

5. Američki stafordski terijer 

Nabijen i snažan za svoju veličinu, staford je topao i pouzdan član porodice, koji se pretvara u neustrašivog borca kada mu je čopor ugrožen. 

Nema komentara:

Objavi komentar